1976_IMG_4095
Als u ons logo goed bekijkt, is de tekst: …..Persoonlijker kan kaas niet zijn…. u wellicht opgevallen. Het lijkt ons leuk om in de komende mailingen wat meer diepgang aan deze woorden te geven.
Vaak staan onze gasten versteld van het aantal medewerkers dat zij bij Bourgondisch Lifestyle tegenkomen. Wij vinden het dan ook hoog tijd om ons team persoonlijk aan u voor te stellen. Uiteraard wordt er door het team veel geproefd, omdat zij altijd op zoek zijn naar de mooiste combinaties. Graag willen zij dan ook hun favoriete combinatie met u delen.

1976_IMG_4094

Naam: Mireille Stapel
Omschreven door haar collega’s: attent, geïnteresseerd, oprecht, precies in haar werk, goed gevoel voor humor.

We beginnen met Mirei, zoals zij vaak door haar collega’s wordt genoemd, zij werkt inmiddels alweer 3 jaar bij Bourgondisch Lifestyle. Voordat zij bij ons kwam heeft zij als gastvrouw in diverse restaurants gewerkt, nadat zij in 2005 haar studie aan de hotelschool succesvol afrondde. Deze ervaring zorgde ervoor dat Mireille een mooie basis had om bij een bedrijf als Bourgondisch Lifestyle aan de slag te gaan. Inmiddels heeft Mireille een enorme groei doorgemaakt. Naast haar werkzaamheden in de winkel is zij verantwoordelijk voor alle horecabestellingen die bij ons de deur uitgaan en verdiept zij zich verder in ons wijnassortiment, één van haar grote passies. Mireille is erg trots op het bedrijf, en hoopt dat alle gasten hetzelfde wauw-gevoel hebben zoals zij dat ervaart!


Mireille heeft een bijzonder mooie kaas/wijn combinatie voor u geselecteerd. Dit is een combinatie voor de echte Bourgondiërs onder ons. Namelijk een Epoisses nue gecombineerd met een fantastische Gevrey-Chambertin van het huis Magnien.

 


1976_epoisses_nue[1]

De productie van de Epoisses begon in de 16de eeuw in het gelijknamige plaatje in de Bourgogne, Frankrijk. Volgens oude geschriften is de kaas bedacht door monniken, die een gedetailleerd recept voor de kaas ontwikkelden. Ongeveer 200 jaar later werd de productie volledig gestopt, mede door de eerste wereldoorlog. In 1956 was er een klein groepje boeren uit dezelfde regio die deze mooie rood-flora kaas weer nieuw leven inbliezen door middel van het originele recept . De Epoisses Nue (=naakt) was wederom een feit. De Epoisses Nue wordt gemaakt van gethermiseerde melk en vervolgens gewassen met Marc de Bourgogne. Deze kaas is heerlijk smeuïg, maar wel snijdbaar. Volgens velen is dit een van de beste kazen die Frankrijk te bieden heeft. En het verhaal gaat dat het zelfs de favoriet van Napoleon was.


1976_IMG_4096
De Gevrey-Chambertin is een klassieker uit de Bourgogne gemaakt van 100% Pinot Noir druif. De wijnstokken die hiervoor gebruikt worden zijn al meer dan 50 jaar oud. Deze wijn is mooi vol en aromatisch, maar toch zijdezacht in de mond. Tonen van rijp rood fruit en lichte kruidigheid, omschrijven de complexe smaak van deze wijn. De Chevrey-Chambertin is zoals een goede Bourgogne moet zijn, en past perfect bij een knusse avond bij de kachel tijdens deze gure maand. Tip van Mireille: De wijn komt nog beter tot zijn recht wanneer gedecanteerd in een karaf.

1976_combi mi

Zo ziet u maar weer, dat producten die uit dezelfde streek komen toch vaak geweldig met elkaar combineren. Wilt u deze topcombinatie zelf proberen? Van 30 januari tot en met 8 februari is dit mooie duo te verkrijgen voor de zeer speciale prijs van € 39,50. Geniet ervan!


1976_20140608_MLB7389

Een Bourgondische groet,

René, Latif en het team van Bourgondisch lifestyle

afmelden voor deze nieuwsbrief