1976_herfst5-300x167[1]
Beste kaasvrienden,

Inmiddels zitten we alweer ruim in de maand oktober. En sinds deze week merk je dit ook qua temperatuur. Mensen op straat verschijnen weer in hun winterjassen en ook de winkels bereiden zich voor op de wintermaanden. Strooigoed, oliebollen en zelfs duiken hier en daar de kerstartikelen alweer op.
Het begin van het najaar valt bij velen toch altijd weer een beetje zwaar, en zeker na zo’n mooie zomer. Daarom hebben we ook bij Bourgondisch Lifestyle weer een aantal mooie dingen bedacht om deze periode een stuk gezelliger en knusser te maken.


1976_epoisses-coupe-440x380[1]

Om te beginnen, een fantastische klassieker uit de Bourgogne, de Epoisses fermier. Deze heerlijke roodflora kaas bestaat al sinds de 16de eeuw. Tijdens de Eerste Wereldoorlog stopte de productie geheel. Toch bleef deze mooie kaas bij een aantal boeren in het hoofd spoken. Het verhaal van deze heerlijke lepelkaas bleef tot de verbeelding spreken en in 1956 besloot een groep liefhebbers de productie weer op te starten. Nu ruim een halve eeuw later, wordt deze kaas op grote schaal, en op verschillende wijzen geproduceerd. Het is inmiddels één van de bekendste kazen van Frankrijk geworden.
In deze mailing hebben we het echter wel over een heel bijzonder exemplaar….
Van alle Epoisses producenten die zich in de Bourgogne hebben gevestigd, is er maar één die de Epoisses maakt met de melk van de kudde koeien die op de eigen boerderij verblijven. Met andere woorden dit is de enige, echte BOEREN Epoisses. Dat betekent dat deze Epoisses met hele pure melk wordt gemaakt. Waarbij elke stap van het proces nauwlettend in de gaten wordt gehouden door een kaasmaker, die enorm veel passie heeft voor een product, waar hij dan ook bijzonder trots op is.
De Epoisses fermier wordt gemaakt van rauwe melk, en zoals een echte Epoisses betaamt, gewassen met Marc de Bourgogne, een digestief uit de dezelfde streek.
De Epoisses fermier is heerlijk romig en wordt uit een houten bakje gelepeld. De kaas is vol en krachtig van smaak, en achter op het smaakpalet komen mooie tonen van gedroogd fruit naar voren.
Deze prachtige kaas is de komende twee weken bij Bourgondisch Lifestyle te verkrijgen van:

€ 11,50 voor € 9,50


1976_Ascheri_nebbiolo_s_giacomo_ml[1]
Uiteraard kunnen wij uw gure herfstavond nog iets aangenamer maken. Denkt u eens in; De openhaard aan, of gezellig onder een plaid op de bank. Uw favoriete programma op tv, of liever een lekker muziekje op de achtergrond. Kaarsen aan, gezellig gezelschap, kaas op tafel, en dan….. Natuurlijk een goed glas wijn!
Voor bij de Epoisses hebben wij gekozen voor een heerlijke rode wijn, namelijk de Nebbiolo d‘Alba van het Italiaanse huis Ascheri. Dit wijnhuis bevindt zich in de stad Bra en heeft een aantal wijngaarden in het naastgelegen Barolo gebied. Hier wordt de bekende Nebbiolo druif verbouwd. Deze druifsoort staat bekend om zijn elegante, maar toch robuuste karakter. De wijn heeft milde tannines en mooie tonen van laurier en rozenbottel. Een zeer spannende combinatie met de bovengenoemde kaas.

1976_Voorstel liggend SAVE THE DATE

Zondag 26 oktober a.s. organiseren wij een Boerenmarkt op het plein van winkelcentrum "de Plantage".
U bent van harte welkom tussen 12.00 en 16.00 uur om te genieten van een ambachtelijke markt, waarbij veel boeren/producenten aanwezig zullen zijn om hun producten onder de aandacht te brengen. Ook zullen er een aantal lokale restaurants kleine gerechten bereiden, en zal er een wijn-bar zijn, waar u voor een bijpassend glas terecht kunt. Het geheel wordt compleet gemaakt met een kinderboerderij voor de kleintjes onder ons, en uiteraard is er gezellige muzikale begeleiding geregeld. Een bijzondere zondagmiddag voor iedereen die van mooie producten houdt!

Graag tot zondag 26 oktober a.s. op de Plantage!


1976_20140608_MLB7389
Een bourgondische groet,

René Latif en het team van Bourgondisch Lifestyle

afmelden voor deze nieuwsbrief