1976_geit
Langzaam worden de dagen iets langer. Ook laat het eerste waterige lentezonnetje zich voorzichtig zien. De eerste mensen genieten alweer van een beschut plekje op het terras. En iedereen heeft zin om naar buiten te gaan….. Kortom de LENTEKRIEBELS!
In de vorige nieuwsbief heeft u kunnen lezen dat we in iedere nieuwsbrief een collega aan bod laten komen om zijn of haar favoriete combinatie aan u te presenteren. De volgende combinatie is geweldig om het begin van de lente te vieren…

1976_christine
Naam: Christine Tijhuis
Omschreven door haar collega’s: rustig, harde werkster, stille wateren diepe gronden, humoristisch, betrokken, geduldig, leergierig.


Christine, geboren Française, begon haar carrière als administratief medewerkster in Parijs. Nadat zij in Nederland nog een aantal jaar bij Post NL had gewerkt, kwam zij ruim 6 jaar geleden bij Bourgondisch Lifestyle terecht. Christine houdt zich bij ons 2 dagen met de administratie bezig, om het vervolgens even af te wisselen met een dagje in onze rijpingskelder, waar zij zorg draagt voor de geiten/witflora-kazen. Ook zult u Christine zo nu en dan op een zaterdag in de winkel tegenkomen, waarbij zij haar gasten op zeer rustige en prettige manier langs ons uitgebreide assortiment begeleidt.
Christine zegt over Bourgondisch Lifestyle: Het is een jong bedrijf met veel pit! Zeer boeiend, omdat het bedrijf nog zo in ontwikkeling is en waarbij de teamleden dan ook erg betrokken zijn.

Christine neemt u voor haar combinatie mee naar één van de beste streken van Frankrijk, namelijk de Val de Loire. Dit gebied staat bekend om zijn biologische diversiteit. Dit zorgt voor een geweldig terroir, voor zowel de productie van wijn, als die van kaas.
Een heerlijke Pouligny St. Pierre gecombineerd met een verfijnde Sancerre Blanc. De ultieme lentecombinatie vol frisheid!


1976_pouligny

Chevre Pouligny St. Pierre

Gemaakt van rauwe geitenmelk van de rassen Saanen, Alpine of Poitevine. De Pouligny is afkomstig uit de Loire. Sinds 1972 heeft de Pouligny een AOC-status, dit was de eerste geitenkaas die de AOC-status ontving in Frankrijk. De kaas is piramidevormig. Het verhaal gaat dat de mensen uit Pouligny St. Pierre de kaas deze vorm hebben gegeven als eerbetoon aan hun kerk, vandaar de gelijkenis met een kerktoren. Nadat de kaas klaar is rijpt hij minimaal 7 dagen. In deze periode wordt de kaas ook licht met zout bestrooid. Wanneer de kaas jong is heeft deze een stroachtige kleur, wanneer de kaas wat rijper wordt krijgt deze wat ”flor naturel” op de korst. Een mooie volle geitenkaas met wat lichte zuren, die daarna mooi overgaan in heerlijk zoete en zoute smaken.


1976_sancerre

Sancerre La Clef du Récit

Deze heerlijke Sancerre wordt gemaakt door de jonge wijnmaker Anthony Girard. Een wijn als deze is een geweldige beleving waar u rustig van moet genieten. De complexe geur heeft mooie grastonen, met een klein vleugje van mandarijn. Op de tong proeft u een frisse smaak van wit fruit, met op het einde een subtiele hint van anijs. De Sancerre wijnen staan wereldwijd bekend als de absolute top op het gebied van de Sauvignon-blanc-druif, die altijd voor deze wijn wordt gebruikt.


1976_combi christine

Graag nodigt Christine, en de rest van het team u uit om deze bijzondere combinatie te komen proeven in één van onze winkels. Van 20 februari t/m 1 maart is deze mooie combinatie verkrijgbaar voor de speciale prijs van € 19,95.
Mis het niet!


1976_vacherin
Tot slot…
Helaas loopt het Vacherin-seizoen weer op zijn eind. De laatste exemplaren kun u de komende tijd nog bij ons halen, maar daarna zal deze heerlijke lepelkaas pas weer in september ten tonele verschijnen.

1976_20140608_MLB7389

Agenda

24 februari: Bourgondisch Lifestyle thema-avond bij Restaurant De Open Keuken. Wij zijn erbij!
28 februari: Bakkerij “Dit is Brood” zal tussen 12.00 en 16.00 in onze winkel in Haarlem te vinden zijn met heerlijke broden. Komt u ook proeven?

Een Bourgondische groet,

René, Latif en het team van Bourgondisch lifestyle

afmelden voor deze nieuwsbrief