1976_photo%20san%20mauro%20bicultivar[1]
Beste Kaasvrienden,

Zaterdag 30 augustus 2014 en Zondag 31 augustus 2014,
Organiseren we een bijzondere proeverij van San Mauro oliën en aceto.
Deze zaterdag bent u tussen 12.00 en 16.00 uur van harte welkom in het filiaal in Beverwijk . Op de zondag ontvangen wij u graag in ons filiaal in Haarlem tussen 13.00 en 17.00 uur.

Het verhaal van San Mauro Olio Extravergine di Oliva is het verhaal van Alie Doorten en haar passie voor de olijfoliecultuur van de oude Romeinen.
In de Sabijnse heuvels, even buiten Rome, stichtte zij de Proprietà di Doorten. In 1995 ontdekte ze de bijzondere kwaliteiten van de Sabijnse olijfolie. Ze kocht in de jaren daarna zowel bestaande oude olijfboomgaarden als nieuw terrein dat ze met olijfbomen beplantte. Het resultaat: deze geweldige olie.
Alie zal aankomend weekend aanwezig zijn om al haar kennis met u te delen en dit mooie product te laten proeven.


Knuthenlund 1976_knuthenlund3[1]
Op zondag 7 september zal in Denemarken de wedstrijd “Native Cooking” plaatsvinden. Nu heeft René de eer gekregen om het team samen te stellen om deel te nemen namens Nederland. De wedstrijd wordt gehouden op het landgoed van een collega-fromager van wie wij ook een aantal kazen betrekken. Het zal een zeer spannende wedstrijd zijn waarbij we uiteraard hopen dat Nederland er met de overwinning vandoor zal gaan.
Om ook hier in Nederland de wedstrijd te laten leven hebben we deze week de mooie kaasjes die op het landgoed Knuthenlund worden gemaakt speciaal voor u geselecteerd.


Knuthenlund Brie

Deze mooie schapenbrie komt uit Denemarken, zo’n 40km boven Kopenhagen. Hier ligt het prachtige landgoed Knuthenlund. De kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk. De kaas is de grote trots van Knuthenlund en is gebaseerd op een idee dat komt van de overgrootvader van de huidige boer. De schapen grazen 150 dagen per jaar op de grote weides van Knuthenlund. Deze zijn beplant met speciaal geselecteerde kruiden, waardoor de melk zijn volle, ronde smaak krijgt. Vervolgens wordt de kaas op hetzelfde landgoed met de hand gemaakt. Een absolute aanwinst voor ons assortiment.

Rodkit
De nieuwste aanwinst van het landgoed. Deze kaas wordt gemaakt van de gepasteuriseerde melk van een kudde geiten die in alle vrijheid op het landgoed graast. Nadat de kaasjes klaar zijn, worden ze gewassen met pekelwater en krijgen zij een mooie lichtoranje tint. De kaasjes zijn heerlijk romig en hebben een lichtpikante ondertoon.

Beide kazen zijn door hun herkomst erg bijzonder. Op het landgoed waar de kuddes grazen, groeien kruiden die bijna uniek zijn. Ook hebben zij al meerdere prijzen in de wacht gesleept. Twee toppers die u geprobeerd moet hebben.

In het kader van de wedstrijd kunt u beide kaasjes deze week bij ons verkrijgen voor een zeer exclusieve aanbieding.

Van €11,90 voor €7,50

Mis dit niet!


1976_20140608_MLB7389
Graag tot snel!
Met vriendelijke groet,

René, Latif en het team van Bourgondisch Lifestyle.

afmelden voor deze nieuwsbrief