1976_crbst_photo-marcoult[1]

Beste Bourgondiërs,

Het is feest bij Bourgondisch Lifestyle. Dit weekend vieren we het één-jarig bestaan van filiaal Haarlem. We hebben dan ook een aantal leuke dingen op de agenda staan. Het hele weekend zullen de wijnboer en zijn vrouw van het geweldige champagnehuis Marcoult in Nederland zijn. Graag delen zij alles over hun mooie wijnen. Hoe deze geproduceerd worden, maar ook de verschillen in smaak. In 1967 opgericht, is het nu de beurt aan de derde generatie die de familietraditie in ere houdt. De champagnes zijn puur en uniek en zullen u versteld doen staan door hun bijzondere karakter. Graag nodigen we u uit om dit weekend met ons te komen proosten.

Op zaterdag 8 november zullen Florence en Julian Marcoult tussen 12.00 en 16.00 uur in de Kaasbeleving in Beverwijk te vinden zijn. Op zondag 9 november zijn zij tussen 13.00 en 17.00 uur te vinden in ons filiaal in Haarlem. Op zaterdag staan in Haarlem natuurlijk wel alvast de bubbels koud.


1976_hering[1]
Om het geheel nog feestelijker te maken zal zaterdag 8 november Jean-Daniel Hering ook nog snel een bezoek aan Bourgondisch Lifestyle brengen. Al jaren behoren de Hering-wijnen tot het vaste assortiment van Bourgondisch Lifestyle. Iedere liefhebber van Alsace-wijn zou dit huis een keer moeten proberen. De wijnmaker is tot 14.00 uur in Beverwijk aanwezig en zal met alle liefde zijn passie met u delen.

1976_ol-sciur2-670x469[1]
Tot slot brengen we graag nog even een nieuwe kaas onder de aandacht. Dit juweeltje is net nieuw in ons assortiment en zal zeker in de smaak vallen.
Blu frutti di Bosco
In een klein dorp in de buurt van Bergamot, Noord-Italië, bevindt zich een kleine, pittoreske kaasmakerij. Hier maakt het echtpaar Roberto en Valentina Canò prachtige geitenkazen van rauwe melk. Nadat zij in de leer waren geweest bij een aantal beroemde kaasmakers in Italië en Frankrijk, besloten zij in 1997 zelf de gok te wagen. Samen creëren zij op klassieke wijze kaas, maar met een eigenwijze, Italiaanse twist. Eén van hun toppers is de Blu frutti di Bosco. Roberto maakt de kaas op dezelfde wijze als de Gorgonzola, maar dan met rauwe geitenmelk. Nadat de kaas met pekel wordt gewassen, kwam Valentina met het briljante idee de kaas te laten rijpen in een compote van bosvruchten, gecombineerd met rozenblaadjes. De kaas heeft hierdoor een prachtig uiterlijk. Mooie witte pâte, met blauwe aders en een intens paarse korst. Ook qua geur is deze kaas uniek. Je ruikt sappige bramen met uiteraard een mooie hint van rozen, ongekend op kaasgebied. En dan de perfecte harmonie in smaak. Mooie frisse tonen van geitenmelk, aangevuld met zilte tonen van de Penicillium en vervolgens de zoet/zure smaak van het rode fruit. Deze kaas is perfect op het einde van een plateau. Mooi als afsluiting, maar gelijktijdig een goede smaakopwekker voor het dessert. Een goede keuze dus wanneer het plateau geserveerd wordt als tussengerecht.

Save the date!

Van 26 tot en met 30 november zijn wij weer te vinden in onze vaste stand op de Christmas fair in Haarzuilens. www.countrychristmasfair.nl/


1976_20140608_MLB7389
Een bourgondische groet,

René Latif en het team van Bourgondisch Lifestyle

afmelden voor deze nieuwsbrief