1976_zomer wijn
Beste Bourgondiërs,


Wij hebben even naar de weersvoorspelling ven het aankomende Pinksterweekend gekeken en op een enkel buitje na vooral ZON! Dit komt goed uit, want de collega die deze keer aan de beurt is om haar combinatie aan u te presenteren, heeft haar keuze laten vallen op een duo waar de zomer vanaf spat. Laat u deze keer inspireren door de keuze van Manon…


1976_FullSizeRender
Naam: Manon Weeber
Omschreven door collega’s:spontaan, representatief, droge humor, correct, straalt rust uit, precies in haar werk, sportief, leergierig, ervaren met veel mensenkennis.


De eerste kennismaking met Manon was jaren geleden toen zij deelnam aan een proeverij bij René en Latif in de tuin. Zij had haar baan als croupier bij Holland casino opgezegd om als fulltime moeder voor haar twee mooie dochters te zorgen. In de loop der jaren kwamen René en Latif Manon regelmatig tegen omdat zij naast de ouders van René woonde. Inmiddels had Manon een functie als boekhoudkundig medewerkster en voor de afwisseling werkte zij een paar uur als spinning-instructrice bij een lokale sportschool. Dit laatste doet zij nog steeds met veel plezier. Toen Manon vorig jaar op zoek was naar een nieuwe uitdaging, kwam zij in november bij Bourgondisch Lifestyle terecht. Deels om boekhouding op zich te nemen en verder om het dagelijks contact met onze horecaklanten te onderhouden. Uiteraard heeft Manon net als alle anderen een grote voorliefde voor onze mooie producten. Doordat zij hier nog maar relatief kort werkt, zit zij midden in het proces om alle kazen en wijnen eigen te maken…. Dat betekent dus Proeven! Uiteraard een groot voordeel wanneer je bij Bourgondisch Lifestyle werkt. Manon vertelt: Bourgondisch Lifestyle wordt gedreven door passie, betrokkenheid, loyaliteit en heel veel liefde voor het vak. Ik spreek mijn absolute bewondering uit voor mijn collega’s die dit alles hoog in het vaandel weten te houden. Persoonlijker kan kaas niet zijn!


1976_FullSizeRender (2)
De combinatie
Het voordeel van veel proeven is dat bepaalde combinaties eruit springen en je zo doen verrassen dat ze je nog lang bij zullen blijven… Natuurlijk spelen seizoen en stemming hierbij een grote rol. Toen Manon op een zonnige lentedag de st. Domnin de Provence en de Mas Carlot Rosé Costières de Nîmes proefde, gebeurde er iets bijzonders. De st. Domnin is een geweldig mooi kaasje om te zien. Mooi wit met als prachtig contrast de intens paarse lavendeltakjes. De smaak van de kaas is bijzonder delicaat en in één woord fantastisch! Toen ik de fles van de Mas Carlot zag, was ik in eerste instantie sceptisch. Mijn voorkeur gaat namelijk uit naar lichte rosé’s, deze zijn vaak fris en kruidig. Door de donkere kleur was ik bang dat de rosé te heftig en te zoet zou zijn, maar niets is minder waar! De rosé is zoveel frisser dan de kleur doet vermoeden. Erg leuk dat ook in dit geval de dingen niet altijd zijn wat ze lijken en je dus aangenaam verrast wordt, aldus Manon.
De Mas Carlot heeft mooie tonen van licht roodfruit, maar is lekker fris in de afdronk. Hierdoor combineert de wijn heel mooi met de st. domnin omdat het rode fruit de kaas complementeert, en door de frisheid van beide komt het geheel goed samen.

1976_st domnin
St. Domnin de Provence

Een prachtig kaasje uit het hart van de Provence. Hier graast een kudde van 230 geitjes op de glooiende heuvels die bezaaid zijn met allerlei verschillende kruiden, waaronder bijvoorbeeld tijm en rozemarijn. De kazen worden met de hand tot vierkant gevormd. De boer maakt de st. Domnin sinds 1998 en is trots op het feit dat zijn kaas inmiddels tot de mooiste van Frankrijk behoort. Tijdens meerdere stadia van rijpheid is deze kaas heerlijk. Zelf wanneer de kaas heel jong is, heeft hij toch al heel veel smaak, en is dan lekker romig. Indien de kaas wat langer gerijpt is, wordt deze droger van structuur en komen de vele Provençaalse kruiden in alle hevigheid naar voren. Ook het takje lavendel dat op de kaas ligt, zorgt niet alleen voor een mooie aanblik maar geeft ook een heerlijk aroma af aan de kaas. Dit is een geweldige geitenkaas, die u zeker geprobeerd moet hebben!


1976_mas carlot
Mas Carlot Costières de Nîmes

Deze mooie zachtroze rosé wordt gemaakt van de volgende druifsamenstelling: Grenache 50%, Syrah 40%, Mourvèdre 10%. Het Mas Carlot wijnhuis lig in Costières de Nîmes ten zuiden van de Rhône vallei. In 1998 nam de jonge, energieke en zeker ook zeer gepassioneerde wijnmaakster Nathalie Blanc het huis over van haar vader. Haar doel is het produceren van mooie eerlijke wijnen met goed uitgebalanceerde assemblages, die van jaar tot jaar kunnen wisselen, zodat altijd de ultieme smaak wordt nageleefd.
Deze rosé is medium-bodied, met een zeer frisse afdronk. Dit maakt dat deze rosé ook perfect is om te drinken bij tapas of gezellig bij een zomerse BBQ.

De combinatie van Manon is van 23 t/m 31 mei 2015 te verkrijgen voor de speciale prijs van €14,95. Haal de zomer in huis!!!


1976_astrid
Workshop
Naast onze winkels in Beverwijk en Haarlem, leveren wij onze ambachtelijke kazen aan restaurants door heel Nederland. Een prachtig voorbeeld hiervan is De Librije, het 3* restaurant in Zwolle. Door onze samenwerking hebben we eigenaren Jonnie en Therese Boer goed leren kennen. Therese heeft samen met Astrid Joosten, van oorsprong Beverwijkse, een winkel in bijzondere wijnen . Beide dames zijn bevlogen vinologen en hebben al jarenlange ervaring in wijn/spijs combinaties op het hoogste niveau binnen de Nederlandse gastronomie. Het is dan ook een eer dat zij Bourgondisch Lifestyle voor de tweede keer hebben benaderd om de kaas te leveren voor de workshop die de dames zullen organiseren op 18 juni aanstaande. Dit bijzondere evenement zal worden gehouden in restaurant De Librije. Naast dat de dames u alles over de wijnen vertellen zal onze eigen René de uitleg doen van de kazen . Klik voor meer info op onderstaande link of schrijf u direct in!

http://www.astridentherese.nl/homepage/workshop.html


1976_jaarmarkt
Tip:

Aanstaande maandag wordt op het prachtige landgoed Duin & Kruidberg de jaarlijkse Pinksterjaarmarkt georganiseerd. Een geweldig evenement met mooie kramen, gezellig entertainment en heerlijke hapjes en drankjes. U bent van harte welkom tussen 11.00 en 18.00 uur. Wij zijn erbij, u ook??

http://www.duin-kruidberg.nl/NL/persoonlijk/evenementen/jaarmarkt/


1976_20140608_MLB7389
Een bourgondische groet,

René Latif en het team van Bourgondisch Lifestyle

afmelden voor deze nieuwsbrief