1976_image
Beste bourgondiërs,
Het is weer tijd om de favoriete combinatie van een teamlid van Bourgondisch Lifestyle in het zonnetje te zetten.
De laatste keren waren dit vaak combinaties met witte of mousserende wijnen, heerlijk natuurlijk, maar ook voor de liefhebbers van rode wijn hebben wij mooie verrassingen in petto. Deze keer zullen we het uitgebreid hebben over de keuze van onze collega Sjors.

1976_Sjors
Naam: Sjors Mayenburg
Omschreven door collega's: leergierig, enthousiast, vriendelijk, kundig, soms een tikkeltje chaotisch, flexibel, behulpzaam.

Sjors werkt sinds december 2014 bij Bourgondisch Lifestyle en is daarmee onze nieuwste aanwinst. Zoals veel van onze collega's komt ook Sjors uit de horecabranche, waar hij gedurende ruim 10 jaar ervaring opdeed bij verschillende restaurants. Ooit begonnen als afwasser en geleidelijk doorgestroomd in de bediening, waarbij hij gelijktijdig een opleiding succesvol afrondde aan het ROC van Amsterdam. Bij het laatste restaurant waar Sjors werkte maakte hij kennis met de kazen van Bourgondisch Lifestyle en raakte hij gefascineerd door dit bijzondere product. Dus toen Sjors toe was aan een carrière-switch, was soliciteren bij Bourgondisch Lifestyle een voor de hand liggende keuze. Door zijn grote ervaring met de kaaswagen in het restaurant, had Sjors bijzonder veel kennis van het product. Ook is Sjors zeer bekend in de wijnwereld, wat ervoor zorgt dat hij moeiteloos mooie combinaties voor de gasten in onze winkel kan maken. Naast zijn werkzaamheden binnen de winkels, houdt Sjors zich vooral bezig met het rijpingsproces van onze kazen. Sjors zegt over Bourgondisch lifestyle: "Super gezellige sfeer door zowel de gasten als de collega's. En dan natuurlijk alle mooie producten, het is net een snoepwinkel voor volwassenen."

1976_Roccolo
Voor zijn combinatie kiest Sjors voor een rode wijn, de el Primer van het huis Massana Noya gecombineerd met Rocollo di Vino, een heerlijke kaas uit Lombardije, Italië. Sjors wilde voor zijn combinatie graag iets bijzonders doen. Ook leek het hem leuk een wijn onder de aandacht te brengen, die net als hij, nog maar kort bij Bourgondisch Lifestyle te vinden is. Het is een zeer goede keuze, want ondanks dat het een rode wijn is, is deze door zijn fruitigheid uitermate geschikt om in dit seizoen te drinken. Sterker nog, voor extra verfrissing zou u deze wijn zelfs kunnen koelen....

1976_Val taleggio
Roccolo Di Vino
Een nieuwe creatie uit Italië. Een romige kaas gemaakt van rauwe koemelk. Ook een Italiaanse kaas die wordt gemaakt in de Taleggio vallei. Deze plek heeft een ongerepte natuur waar de koeien het hele jaar door vrijuit kunnen grazen. Wanneer de kaas gemaakt is, wordt deze geaffineerd in de Marc van de Raboso Passito. Zo ontstaat een fantastisch samenspel tussen het volle, romige van de koemelk in combinatie met het lichtzoete van de Marc. Na een rijpingsperiode van minimaal 6 maanden, ontstaat er een heerlijke smaak van gedroogd fruit en vijgen met een rijke geur van bramen.

1976_El primer
El Primer
Een fantastische wijn gemaakt door het huis Massana Noya, wat zich ongeveer een uur landinwaarts vanaf Barcalona bevindt. Deze heerlijke frisse wijn wordt gemaakt van de tempranillo druif en wordt op jonge leeftijd gedronken. Zowel in de neus als op de tong komen de aroma's van sappig rood fruit en mooie bloemige tonen naar voren.

Deze heerlijke combinatie is van 18 april tot en met 26 april te verkrijgen voor € 12,50.

Agenda:

Van vrijdag 24 t/m zondag 26 april zijn wij aanwezig op Buitengewoon Buitenhof in Zeist. Komt u ook gezellig langs? www.buitengewoonbuitenhof.nl

27 april:
Koningsdag uiteraard is ons filiaal aan de Koningstraat in Haarlem dan geopend. U bent van harte welkom tussen 12.00 en 16.00 uur voor een zakje"kaasfriet", een kaasplateau of een mooi glas wijn!

1976_20140608_MLB7389
Een bourgondische groet,

René Latif en het team van Bourgondisch Lifestyle

afmelden voor deze nieuwsbrief