Beste chefs, sommeliers en fromagers,

Het einde van 2014 nadert in rap tempo. En terwijl iedereen heel druk bezig is met de activiteiten rond de kerstdagen, nemen we heel even de tijd voor een korte terugblik op het afgelopen jaar, maar ook een alvast een voorzichtig kijkje naar 2015….


1976_native cooking 2
Het afgelopen jaar is weer een bijzondere reis geweest. Uiteraard heel veel ups, en zoals bij iedere onderneming een paar downs. Toch zijn we trots op het feit dat ook dit jaar de vele ups weer de overhand hebben en we terug kunnen kijken op een fantastische periode. Mooie evenementen zoals Native Cooking en Chefs Revolution. Het Gault Millau Gala met als kers op de taart de uitreiking van de award voor de Beste Fromager van Nederland.

1976_moza
Ook hebben we weer een hoop kaas/wijnmakers kunnen bezoeken. Dit is toch altijd weer een bijzondere ervaring als je deze mensen bezig ziet. Zoveel passie, puurheid en bovenal liefde voor een product. Daar krijg je elke toch keer weer kippenvel van. We hebben producenten bezocht waar we al jaren mee werken, omdat we graag het persoonlijk contact onderhouden, maar ook hebben we aantal nieuwe kaas/wijngekken gevonden. Zoals bijvoorbeeld Mario uit Puglia, Zuid-Italië. Zijn Mozzarella wordt tot op de dag van vandaag nog vrijwel geheel met de hand gemaakt. Het verhaal van de kaas is al indrukwekkend, maar de smaak overtreft nog eens alle verwachtingen.

1976_P1140999
Verder heeft ons filiaal in Haarlem afgelopen november zijn eerste verjaardag gevierd. Begin dit jaar besloot Latif zich volledig op deze winkel te storten, en wat een resultaat! Deze “kaasboetiek” past perfect in het winkelhart van Haarlem. Latif heeft op unieke eigen wijze zijn stempel op deze winkel gedrukt en ondanks dat het minder vierkante meters zijn dan in Beverwijk, doen het aanbod en de ervaring zeker niet onder voor die van het filiaal boven het Noordzeekanaal.

1976_foto3

Zoals u ziet is Bourgondisch Lifestyle weer een jaartje ouder, wijzer maar ook groter. Dit merken wij heel duidelijk in onze dagelijkse werkzaamheden. De oppervlakte die we nu tot onze beschikking hebben wordt echt te klein. Ook willen we graag onze diepgang vergroten en nog meer ruimte hebben voor het affineren voor onze heerlijke kazen. We zijn dan ook heel erg blij dat we alvast een klein tipje van de sluier kunnen oplichten. De eerste stappen om een unieke locatie te betrekken zijn gezet. Een locatie die zich bijzonder goed leent voor het rijpen van kazen, maar ook zeer geschikt is om groepen te ontvangen. We kunnen nog niet alles verklappen, maar het wordt grandioos. Uiteraard zullen we u op de hoogte houden in 2015.


1976_wp
Net zoals de afgelopen jaren hebben wij weer een mooi plekje op de Wine Professional. Dit jaar zal één van onze favoriete wijnmakers in onze stand te vinden zijn. Matteo Ascheri in eigen persoon zal u alles vertellen over zijn bijzondere wijnen uit de Piëmonte. We zullen bij elke wijn een verrassende combinatie met onze kaas maken, dus kom gerust even langs om dit te proeven. Ook is dit evenement de uitgelezen kans om elkaar weer even te spreken en te toosten op het nieuwe jaar!

1976_kerst
Tot slot nog even terug naar het heden. Doordat Kerst en Oud en Nieuw op doordeweekse dagen vallen, hebben we wat aanpassingen moeten maken in onze leveringsdagen. U wordt op vrijdag 19 december gebeld voor levering op dinsdag 23 of woensdag 24 december. Daarna zult u maandag 29 december gebeld worden voor de laatste leveringen van 2014 op 30 december. Uiteraard zullen onze teamleden duidelijk de dag van levering met u afstemmen en bij vragen kunt u altijd even met ons contact opnemen.

1976_step00007
Daarbij willen we iedereen fantastische feestdagen wensen met veel gezelligheid, drukte, plezier en natuurlijk KAAS! Daarom voor de laatste keer dit jaar wat inspiratie. Er is één kaas die u zeker moet bestellen. Of u hem nu al kent of niet, Hij is exquise! De Comté Noël is er weer. Speciaal voor Bourgondisch Lifestyle gerijpt in het fort van San Antoine in de Jura, Frankrijk. Een heerlijke bergkaas die de respectabele leeftijd van maar liefst 4! jaar heeft bereikt. Zijn smaak is ongekend intens, met mooie karameltonen gecombineerd met die van gebrande noten. Mis het niet!

1976_20140608_MLB7389
Agenda:

12 t/m 14 januari 2015: Wine professional www.wine-professional.nl

Merry Christmas and a Happy New year!

René Latif en het team van Bourgondisch Lifestyle

afmelden voor deze nieuwsbrief