1976_bottomless
Beste Bourgondiërs,

Zoals u inmiddels van ons gewend bent, zetten we regelmatig een collega in het zonnetje. Zij vertellen u dan over hun favoriete kaas/wijn combinatie. Met de volgende combinatie gaan we het begin van het buitenseizoen vieren. Want wanneer we wat vieren, doen we dit bij Bourgondisch Lifestyle graag met bubbels.


1976_linda kaas
Naam: Linda Brinkman a.k.a. Brinky!
Omschreven door haar collega´s:Vrolijk, ad rem, enthousiast, no nonsens, harde werkster.


Linda werkt al 8 jaar bij Bourgondisch Lifestyle en is één van de eerste medewerksters van het bedrijf. Het fenomeen kaas zat er bij Linda al vroeg in. Nadat zij de landbouwschool had afgerond, kwam ze bij de firma Kaptein in Amsterdam te werken. Een bedrijf dat zich al lange tijd specialiseert in boter en kaas. Dit is hetzelfde bedrijf waar René Koelman ooit begon. Na de periode bij Kaptein, leerde Linda kaas maken op een boerderij op de Zaanse Schans. Met deze kennis vertrok zij richting Frankrijk. Hier bracht ze een aantal fantastische jaren op diverse boerderijen door, uiteraard werd er ook weer kaas gemaakt!
Toen Linda terugkwam in Nederland koos zij voor een andere tak van sport. Al 25 jaar is Linda werkzaam bij Post NL, waar zij verschillende functies bekleedde. Toen Bourgondisch Lifestyle de deuren van het pand op de Plantage opende begon Linda’s “kaashart” weer te kloppen. Zij besloot een kijkje in de winkel te nemen en raakte in gesprek met René. Hij nodigde haar uit om één dag in de week voor de kazen in de kelder te komen zorgen. Linda reageerde enthousiast en doet dit sindsdien trouw iedere donderdag. Zij is meestal in de kelder te vinden waar de kazen gedraaid, geborsteld en gewassen worden. Ondanks dat u Linda niet snel in de winkel tegen zult komen, is haar werk van ongekende waarde. Zij draagt zorg voor een groot deel van het rijpingsproces, wat uiteindelijk resulteert in de heerlijke kaas die u in de winkel treft.


1976_foto's linda
Door de jaren heen heeft Linda naast alle ervaring ook een hoop smaken opgedaan. Van alle varianten die zij geproefd heeft, is er één combinatie die haar toendertijd het meest verrast heeft….
Een trippel-crème kaas in combinatie met een mousserende wijn, Heerlijk! De romige structuur van een kaas die smelt op de tong, past perfect bij de mooie tinteling van een goede bubbel. Hieronder de suggestie van Linda.

1976_affine[1]
Brillat Savarin

“Een maaltijd zonder wat kaas is als een prachtige vrouw met maar 1 oog” aldus de beroemde gastronoom en recensent Jean Anthelme Brillat Savarin. Henry Androuet, een bekende kaasmaker koos in 1930 een triple roomkaas om naar deze meneer te vernoemen, ter ere van de man die kaas bij elke maaltijd adviseerde. Dit idee was meteen een groot succes en een nieuwe kaas was geboren. De Brillat wordt vandaag de dag gemaakt van rauwe melk in de regio île de france. Als de kaas jong gegeten wordt, proeft men vooral heel veel room (trippel-crème) en smelt deze op de tong. Rijper gegeten dan wordt de Brillat iets droger, maar zeker ook iets pikanter.
Tijdens de rijpingsperiode, die minimaal 3 weken is, krijgt de kaas een prachtige witte donslaag, die ook weer verdwijnt naarmate de kaas ouder wordt.

1976_small_milenium_cava_penedes_web[1]

Cava Mil lenni

De wijngaarden van Eudald Massana Noya bevinden zich in het gebied Pénedes, ongeveer 16 km landinwaarts vanaf Barcelona. De wijngaarden liggen ingesloten tussen zee en bergen. Dit, in combinatie met de zorg en aandacht die de familie al generaties lang aan de grond geeft, zorgt voor een uitstekend terroir voor een diversiteit aan druiven. Voor de Cava Mil-lenni worden de Chardonnay, Macabeo, Xarel Lo (oude stokken) gebruikt. De chardonnay zorgt voor de ruggengraat en houdt de wijn mooi in balans wanneer langer doorgerijpt. De Xarel lo, zorgt voor de mineraliteit… De Macebeo geeft de wijn diepgang en smaaksensaties als banaan, appel en warme brioche.

 


1976_combi lin
De geweldige Cava in combinatie met een halve Brillat Savarin is van 13 maart t/m 22 maart verkrijgbaar voor de mooie combinatieprijs van € 21,95. U kunt van Linda aannemen dat u dit mooie koppel niet mag missen.

Agenda:

Zaterdag 4 april: Terug van weggeweest, Brocante markt op de Zeestraat in Beverwijk. Wij zijn erbij!

Zondag 5 en maandag 6 april: Pasen. In de volgende mailing vertellen wij u alles over de “kaasmogelijkheden”

Van 24 t/m 26 april: Buitengewoon Buitenhof, een nieuw festival. Neem snel een kijkje op de site en bestel vroegtijdig uw kaarten om zo van een mooie korting te genieten. www.buitengewoonbuitenhof.nl


1976_20140608_MLB7389


Een Bourgondische groet,

René, Latif en het team van Bourgondisch lifestyle

afmelden voor deze nieuwsbrief